NIEUWS
Campagne beeld Eroica Limburg 2019

28 februari 2019

Afgelopen week is met veel trots het nieuwe campagnebeeld van Eroica Limburg 2019 gepubliceerd. Dit jaar heeft de organisatie van Eroica Limburg ervoor gekozen om een internationale designwedstrijd uit te schrijven. Op deze wedstrijd hebben een kleine dertig designers en kunstenaars uit de hele wereld gereageerd. Na een blinde jury ronde kwam het design van Marco Nix uit Valkenburg als winnaar uit de bus.
 
Marco Nix is werkzaam voor een ontwerpbureau uit Valkenburg. Saillant detail is dat het bureau gelegen is tegenover het festivalterrein van Eroica Limburg in Dersaborgpark, Valkenburg. Nix heeft in zijn design de kernwaarden van Eroica Limburg, het unieke retrowielrennen in combinatie met enkele belangrijke landmarks van Zuid-Limburg op bijzonder aansprekende wijzen weten te vatten.
 
Eroica sfeer
De achterste renner op de poster rijdt op retro fiets in de regenboogtrui van de wereldkampioen, hetgeen een link is naar de sterke WK-historie van Limburg (6 WK’s op de weg en in het veld). De renster rijdt in een TI-Raleigh shirt met een knipoog naar de befaamde TI-Raleigh ploeg van o.a. Jan Raas, Gerie Kneteman en huidige Amstel Gold Race koersdirecteur Leo van Vliet.
 
Landmarks
Naast de renners zijn de volgende landmarks duidelijk zichtbaar: de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) in Simpelveld, Hoeve Cortenbach in Voerendaal, de St. Servaasbrug in Maastricht, de Limburgse vakwerkhuisjes (Gulpen-Wittem), het Drielandenpunt in Vaals, de kerk van Vijlen (hoogstgelegen kerk van Nederland, de molen van Vrouwenheide in Ubachsberg, de beroemde grenspaaltjes en de Wilhelminatoren in Valkenburg.
 
2019 editie
Het campagnebeeld wordt vanaf morgen gepresenteerd aan de buitenwereld en de wereld van de Eroica’s wereldwijd. Eroica Limburg 2019 vindt plaats op 28 en 29 juni as. met start en finish in Valkenburg (Cup&Vino-start & Dersaborgpark-finish). Eroica Limburg kent dit jaar maar liefst vier afstanden (35-60-125-200km). Naast het wielrennen ook voldoende aandacht voor muziek, foodtrucks, regionale gerechten en een wielerbeurs.
 


Deel     
       

               
               

               

@ L’Eroica 2014 | VAT Code IT01357870524
Eroica Limburg    |    2017 All Rights Reserved
Website designed by 93ft.com and developed by Alias