NIEUWS
Inschrijven Eroica Limburg vanaf nu mogelijk!

29 februari 2016

Inschrijven Eroica Limburg vanaf nu mogelijk!
Je kunt je vanaf vandaag inschrijven voor Eroica Limburg via onze website.

Valkenburg staat tussen 1-3 juli, drie dagen lang, in het teken van wieler historie en nostalgie op twee wielen.
Valkenburg - Op zondag 3 juli 2016 wordt de eerste Eroica Limburg georganiseerd. Vanuit wereldwielerstad Valkenburg worden drie schitterende en unieke routes verreden die ook België aandoen. Niet alleen de bekende verharde wegen maar ook onverharde paden zijn onderdeel van de routes die op retro fietsen (fietsen van voor 1987) en in retro kleding dienen te worden afgelegd.

Routes
De deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden: 50 kilometer, 100 kilometer en 160 kilometer. De routes lopen door Limburg over de grenzen heen naar België. De routes zijn anders dan de reguliere toertochten die we al jaren kennen in Limburg.  Tijdens Eroica voeren deze namelijk niet alleen over verharde maar nu ook over onverharde wegen. Net zoals dat in de vroege jaren van de vorige eeuw heel normaal was.
 
“Dit is een evenement waar de nostalgie van af druipt, hiermee herleven heroïsche tijden in Limburg. Het is goed dat jonge renners eens kunnen zien hoe zwaar het vroeger was. In mijn tijd reden we nog touretappes van 300km grotendeels over onverharde wegen”, aldus Tour de France winnaar en wereldkampioen Jan Janssen. De Ambassadeur van Eroica Limburg doet ook een oproep aan alle (voormalige) beroepsrenners. “Neem je oude fiets mee, trek je koersschoentjes en trui aan en doe mee aan deze nostalgische tocht in juli.”
 


Deel     
       

               
               

               

@ L’Eroica 2014 | VAT Code IT01357870524
Eroica Limburg    |    2017 All Rights Reserved
Website designed by 93ft.com and developed by Alias