NIEUWS
Eroica Limburg 2017

16 oktober 2017

Het heeft even geduurd maar we hebben eindelijk het moment gevonden om terug te kijken naar Eroica Limburg 2017. Het is alweer bijna vier maanden geleden dat de laatste renners de streep passeerden, de laatste klanken van de muziek verstomden en het laatste Brandbiertje werd getapt. Wat vliegt de tijd. Maar wat hebben we genoten. Genoten van alle prachtig geklede renners op hun unieke en fraaie stalen rossen. De een nog origineler dan de ander. Genoten van de grote keur aan optredens op de bühne in Dersaborg park. En genoten van al het lekkers van de foodtrucks.

Maar liefst 725 renners uit meer dan 25 landen namen deel aan de tweede editie van Eroica in Limburg. De grootste groep deelnemers kwam uit Nederland en Duitsland. De deelnemer met de grootst afgelegde (vlieg)kilometers was een renner uit Nieuw-Zeeland. Met een dikke 700 deelnemers hebben we de stijgende lijn te pakken op weg naar die magische 1000+ deelnemers.

Ook de media heeft Eroica Limburg stevig omarmd. De afgelopen maanden zijn tal van nationale en internationale artikelen in online en geschreven media verschenen over Eroica Limburg. De toonzetting is positief en de mediawaarde groot. Hier zijn we bijzonder trots op.

De reacties van de deelnemers waren na afloop ook zeer positief. De routes waren aangepast naar aanleiding van de eerste editie. Deze aanpassingen vielen in de smaak. Met name de passage met het pontje over de Maas en het deel van de route over de grens met België werden als bijzonder positief beoordeeld. Het internationale karakter van Eroica Limburg zit hem met name in deze positieve grensoverschrijdende contacten met de provincie Belgisch Limburg. We zijn bijzonder trots dat wij in onze grensoverschrijdende regio deze verbindingen en kansen over de grenzen heen zien en gezamenlijk met onze Belgische partners kunnen grijpen. Wederzijds vertrouwen, en het inzien van kansen zijn hierbij de sleutelbegrippen.

Ook werd er dit jaar extra aandacht gevestigd op de rustplekken. Met succes, zo kon worden geconcludeerd uit de vele reacties. Met name de laatste rustplek bij de Brand bierbrouwerij in Wijlre viel bij velen in de smaak. Dat zal best gelet op de perfecte omgeving voor een heerlijk biertje. Verser kan gewoon niet. We kregen wel van de deelnemers te horen of we de beklimming van de Dode man – de beklimming die zowat al in de brouwerij begint – volgend jaar niet kunnen skippen. We zullen het meenemen in het route overleg maar beloven niets…..;)

Het enige wat ons weer parten speelde was het slechte weer. Vanuit de start in Valkenburg regende het pijpenstelen. Ook tijdens andere activiteiten in het weekend was de regen spelbreker. De weergoden waren de verschillende edities van Eroica wereldwijd sowieso slecht gezind. Onze collega’s in Spanje kregen ook een paar fikse buien en kou voorgeschoteld. Gedeelde smart is halve smart zullen we maar zeggen.
Enfin, de echte Eroica deelnemer maakt zich niet zo druk om een paar druppels. Op die manier werd de rit alleen maar heroïscher.

Bij de 725 genoemde helden zaten ook dit jaar weer een aantal oude cracks, waaronder Jan Janssen, Johan Musseeuw en Leo van Vliet. Prachtig om hen aan het werk te zien in hun originele truien en historische fietsen. Ook de tocht naar de passage van de Tour de France is goed verlopen. Wat een contrast tussen de vintage renners van het Eroica peloton en de renners van het Tour peloton. Mooi om te zien hoe deze verbinding gelegd werd.

Naast het wielrennen is een tweede belangrijke tak van het event het muziekfestival, de wielerbeurs, de nostalgische kermis en het foodtruckfestival in Dersaborgpark. Ook wat het festival betreft kunnen we terugkijken op een geslaagde editie. De verschillende optredens trokken honderden bezoekers, de nostalgische kermis werd goed bezocht door families, de wielerbeurs kende een groot aantal bezoekers en het foodtruck festival viel bij zowel renners als overige bezoekers in de smaak.

Maanden van voorbereiding liggen aan een succesvolle editie van Eroica Limburg ten grondslag. Het is dan ook gek dat wij de drie dagen van intense nostalgische beleving voorbij zien vliegen. Zo veel indrukken, zo veel bijzondere momenten en zo veel nationaliteiten en culturen fietsen letterlijk en figuurlijk langs ons heen. Indrukwekkend en geprivilegieerd om mee te mogen maken. Het genieten doen we achteraf als we de foto’s en beelden zien en de unieke Eroica sfeer kunnen herbeleven.

We zijn inderdaad al weer vier maanden verder. Geloof het of niet maar de voorbereidingen op de derde editie van Eroica Limburg in 2018 lopen al weer enkele weken. Samen met alle partners in binnen- en buitenland zijn de eerste stappen op weg naar het weekend van 29 juni – 1 juli 2018 alvast gezet. Een weekend waarbij we op vrijdag het festival openen, op zaterdag de Eroica rit wordt verreden en waar we op zondag het weekend in Eroica stijl afsluiten op het festivalterrein. We beleven dit nostalgische fiets- en muziekweekend graag met jouw!! Zet deze data alvast in je agenda, de rest regelen wij

Houdt onze social media kanalen op Facebook (@eroicalimburg), Instagram (@eroicalimburg) en Twitter (@eroicalimburg) goed in de gaten voor de early bird actie die 1 december van start gaat.


Tot snel in Limburg!!


Richard & Iwan


Deel     
       

               
               

               

@ L’Eroica 2014 | VAT Code IT01357870524
Eroica Limburg    |    2017 All Rights Reserved
Website designed by 93ft.com and developed by Alias