NIEUWS
Twee vrienden met hart en ziel verbonden aan wielrennen

29 april 2018

De organisatie van Eroica Limburg is in handen van Iwan Linckens en Richard Van Beek. Iwan en Richard, beiden woonachtig in Valkenburg, raakten drie jaar geleden besmet met het Eroica virus. Iwan, zelf voormalig wielrenner, las in een blad een artikel over Eroica Gaiole en was meteen gepakt door de speciale combinatie van de retro wielersport met het genieten en in ere houden van het landschap, de streekproducten, muziek en regionale cultuur.
 
Hij vertelde er met veel enthousiasme over aan zijn vriend Richard, die niet bij de pakken neer bleef zitten en de tickets naar Toscane boekte. Het bezoek aan de oerversie van Eroica in Italië̈ maakte alleen maar nog meer enthousiasme bij beide heren los. Al snel kwam het idee op tafel om Eroica naar het ‘eigen’ Limburg, de wielerprovincie bij uitstek, te halen. Met veel plezier, zorg en kunde werd Eroica Limburg geïntroduceerd. Nu, vier jaar na de eerste kennismaking met Eroica, organiseren Iwan en Richard met een enthousiast team inmiddels de derde editie van dit unieke wielerevenement. “Tijdens de derde editie van Eroica Limburg gaan we nog verder de puntjes op de i zetten. Naast het wielrennen, dat de basis van het event vormt, bieden we een driedaags muziek- en foodtruckfestival aan voor jong en oud. Ook aan de kinderen is gedacht. Een nostalgische kermis wordt in het park voor het gemeentehuis opgebouwd. Eroica Limburg is veel meer dan alleen wielrennen. Om deze unieke formule over te brengen heeft gewoon z’n tijd nodig”, volgens Richard.
Iwan vult aan. “De wielrenners in de Lage landen hebben twee jaar moeten wennen aan de unieke opzet van het event. De kwaliteit, storytelling en unieke ambiance van dit mondiale event met edities in Japan, Californië, Engeland en Zuid-Afrika waren nieuw voor hen.  We hebben de afgelopen jaren veel energie gestoken in het uitleggen van het concept Eroica. Die boodschap is nu geland. Nu kunnen we met nog meer energie onze aandacht vestigen op de routes, het festivalprogramma en beleving in Valkenburg en op de route.” Aan energie ontbreekt het zeker niet bij de twee heren.
 
Eroica Limburg vindt dit jaar plaats in het weekend van 29 juni – 1 juli in Dersaborgpark (tegenover gemeentehuis) in Valkenburg. Meer info: www.eroicalimburg.nl
 


Deel     
       

               
               

               

@ L’Eroica 2014 | VAT Code IT01357870524
Eroica Limburg    |    2017 All Rights Reserved
Website designed by 93ft.com and developed by Alias